Egész nap gyereknap (Galéria)

Szikrázó napsütés és frissítő szél fogadta a gyerkőcöket és hozzátartozóikat a Szent István-parkban május 29-én, Gyereknapon. A jó hangulat nem sokáig váratott magára: a korán kelők már 9:30 után néhány perccel részt vehettek a családi váltóversenyen, ahol négy fős csapatok tették próbára ügyességüket három fordulóban, változatos feladatokkal. Az első három helyezett tortának és ajándékcsomagoknak örülhetett. Párhuzamosan zajlott a "CSUDIJÓ 7PRÓBA", olyan izgalmas kihívások elé állítva a kicsiket, mint konzervdoboz dobálás rongylabdával, lisztfújás, lekvároskenyér-evés, mágneses horgászat, papírhajó fújás, célba dobás vödörbe vagy rúdra – mindezt értékes nyereményekért. A MAYA Alkotóműhely által hozott "Óperencián innen és túl" nevű óriás, élő társasjátékban különböző fejlesztő feladatok megoldása után a hős királylány vagy királyfi mézeskalács szívet nyert. Kézműves asztaluknál fából kivágott virág, lepke, méhecske festése zajlott, de nagy sikere volt az arcfestésnek és csillámtetoválásnak is.

Ezalatt érkezett a közeli parkolóba a Balatonfűzfői Tűzoltóság tűzoltóautója, illetve vette kezdetét az ezzel kapcsolatos bemutató. 11 órától a remek hangulatú Szandi koncertet hallgathatta a népes-lelkes közönség.

Kora délután rendőrségi kerékpáros akadálypályával, streetball bemutatóval, népi játékokkal, pónilovagoltatással folytatódott a móka. A színpadon a Ritmika Showhtánc és Énekstúdió, a "Csillag születik" sztárjai, a Queen Dance Táncegyüttes, Galambos Fecó bűvész és a Kid Rock gyerekcsoport szórakoztatta a parkba látogatókat. A kicsik a Pannóniában is megtalálhatták a számításukat: itt egész nap gyerekfoglalkoztató programok, mackókiállítás, mesefilmvetítés várta őket.

A visszajelzések és a látottak alapján gyerek és felnőtt egyaránt jól érezte magát a reggeltől estig tartó programkavalkádban.

A délelőtti programokat stúdiónk ötletei és felajánlása után a Pannónia Kulturális Központtal közösen valósítottuk meg. Cégünk ezzel az ingyenes szervezői munkával járult hozzá a gyereknaphoz.

Köszönet illeti a polgármesteri hivatalt, amiért a kulturális pályázaton nyert összeg segítségével a MAYA Alkotóműhely programjait is ingyen tudtuk biztosítani. A Pannónia csapatának a lehetőségért, Schultheisz Brigittának az elejétől a végéig nyújtott hatékony szervezői munkájáért, Purgel Henriettnek, a Vörösberényi Általános Iskola testnevelőjének a szervezésben és a lebonyolításban adott segítségért, Ács Attilának és Eszternek, a Györgyi Dénes Általános Iskola testnevelőinek a szervezésben való aktív közreműködésért, a helyi és nem helyi vállalkozóknak, cégeknek a jutalmazáshoz adott támogatásokért, a családomnak és barátaimnak pedig a lebonyolításban való részvételért mondok őszinte köszönetet.

Az esemény támogatói voltak: Unilever Veszprémi Jégkrémgyára * Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. * Dr. Bécsy Zoltán * Vrtel Cukrászda * Hattyú Cukrászda – Szabó Zoltán * Papír, Írószer, Ajándék – Mógor Dénes * Éva Tabak – Litter Istvánné * Príma Parfüm Drogéria * Sarki Csemege – Berendi Gábor * Sörös Istvánné * JÁ-DE GROUP Kft., Óváry úti kisbolt * Ódor Gáspár

Pólus Coop Zrt.

Az Utca Hangja Egyesület

Magyar Élelmiszerbank Egyesület